Entreprenörskap i det tjugoförsta århundradet (SOU 2016_72)
SVCA:s yttrande över Entreprenörskap i det tjugoförsta århundradet (SOU 2016_72)
SVCA:s yttrande över Entreprenörskap i det tjugoförsta århundradet (SOU 2016_72)
SVCA lämnar sina synpunkter på Europeiska kommissionens förslag till rådets direktiv om en gemensam konsoliderad skattebas, KOM (2016) 683 (Fi2016/03868/S1) samt Europeiska kommissionens förslag till rådets direktiv om en gemensam bolagsskattebas, KOM (2016) 685 (Fi2016/03866/S1) då SVCA anser att både förslagen måste genomföras gemensamt eller inte alls.
SVCA har i dagsläget inga andra synpunkter på förslaget än de som tidigare kommunicerats i samband med att regeringen beredde och remitterade förslaget till regler om undantag från skatteplikt för utdelning som behandlats som ränta hos det utdelande bolaget.
SVCA lämnar sina synpunkter på Departementspromemorian Jämn könsfördelning i bolagsstyrelser (Ds 2016:32).
Årets vinnare är EQT för årets fondresning EQT VII, Northzone & GP Bullhound för årets mest samhällsnyttiga investering i Matsmart och Altor Fund II för noteringen av Dustin. Årets hederpris ”Hall of Fame” går till Gabriel Urwitz, styrelseordförande i Segulah Advisor AB, för Urwitz mångåriga insatser för folkbildning om ägarformens roll i samhällsekonomin. Priserna avser 2015 års prestationer.
2014-års Fondutredning har haft i uppdrag att göra en analys av om det behöver göras några ändringar i de näringsrättsliga bestämmelserna för att stärka den svenska fondbranschens konkurrenskraft och modernisera det svenska fondregelverket, och föreslå vilka ändringar som ska göras.
Hur kan Corporate Venture Capital i en svensk kontext accelerera innovationen?
Spänningarna mellan beskattning av arbetsinkomst och kapitalinkomst har ökat sedan 1990 års skattereform. Hur skapar vi ett långsiktiga konkurrenskraftiga spelregler som är förutsägbara och som bidrar till att attrahera kapital till svenska onoterade bolag?
Tillväxtkapital och private equity tillför inte bara kapital men även erfarenhet och kompetens om exempelvis internationalisering till de företag de investerar i.
Panelsamtal om aktivt ägande av onoterade bolag i förändring. Företag med aktivt ägande uppvisar högre tillväxt och skapar fler jobb än passivt ägda företag. Därför behövs en agenda för mer aktivt ägande i Sverige så att fler företag ska kunna växa och utvecklas.
Panelsamtal kring digitalisering. Digitalisering innebär inte bara nya företag utan den genomsyrar och förändrar nästan alla branscher, detta ställer krav på reformer för att möta den nya utvecklingen.
Paneldiskussion om investeringar ur ett hållbarhetsperspektiv. Private equity-sektorn har väl utvecklade internationella regler kring hållbarhet, ESG men vad innebär hållbarhet och transparens?